Yunanistan'dan Vize başvurularında gün ve saat kısıtlaması

Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu, 1 Haziran 2009 Pazartesi gününden itibaren Schengen vizesi başvurusunda bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşlara vize başvurularında gün ve saat kısıtlamasına gitti.

Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Mayısta yeni binasında hizmet vermeye başlayan konsolosluk, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren, vize başvurularını kabulde yeni düzenlemeye gitti.
Yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve salı günleri 10.00-12.00 saatleri arasında sadece ticaret odaları ve belediyelerin başvuruları, çarşamba, perşembe ve cuma se 10.00-12.00 saatlerinde bireysel başvurular ve diğer başvuruların kabul edileceği duyuruldu. Başvurularda önceden randevu sisteminin geçerli olacağı da bildirildi.
Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri İsmet Açıkgöz ise uygulama öncesi vize başvurusu için gün kısıtlaması olmadığını ve önceden randevu sisteminin de bulunmadığını belirterek, ''Vizelerin acil durumlarda 3-4 günde, normalde ise 1 hafta sürede veriliyordu. Bu getirilen sistem vize verilme süresini kısaltacaksa, bizim için de uygundur. Ancak, Vizenin çıkması yine uzun sürecekse, uygulamanın iş adamları için sıkıntı yaratacağını düşünüyorum'' dedi.