"Zaman Türkiye'nin aydınlık geleceği için görev ve sorumluluk alma zamanıdır"

'Zaman Türkiye'nin aydınlık geleceği için görev ve sorumluluk alma zamanıdır'

Türkiye Partisi heyeti il teşkilatlarını oluşturmak için Trakya'da bulunan illerde çalışmalara başladı. Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, partinin Merkez Karar Yürütme Kururlu (MKYK) üyeleri Ali Rıza Buyan ve Murat Akdeniz dün Akkuş Kaya Hotel'de saat 09.30'da basın mensupları ile beraber bir kahvaltı yaparak partileri hakkında bilgiler verdiler.

Kırklareli'nde bulunan sivil toplum kuruluşları ile görüşüp il hakkında genel bilgiler edineceklerini, onlarla fikir alış verişinde bulunacaklarını söyleyen Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, 25 Mayıs 2009 tarihinde Abdülatif Şener başkanlığında kurulan Türkiye Partisi'nin teşkilatlandırma konusunda görevlendirildiklerini belirtti.         15 Haziran tarihinden buyana ülke genelinde 12 çalışma bölgesinde 4'er kişilik gruplardan oluşan 12 heyetle çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özyolcu, partisi hakkında ki bilgileri basın mensuplarına aktardı.

Son günlerde toplumun özgüvenini kaybettiği bir dönem içerisinde bulunduğunu belirten Özyolcu, genç kuşaklarında ümitsizlik içerisinde bir hayat sürdürdüklerini belirtti. Özyolcu, Sanayici, çiftçi, esnaf herkesimden vatandaşların Abdüllatif Şener'e gelip sıkıntılarını belirterek kendisinden bir parti kurmasını istemeleri üzerine Türkiye Partisi'nin kurulduğunu söyledi. Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu konuşmasının devamında iktidarın başa geldiği günden bu yana Türkiye'de ekonomik büyüme yerine gittikçe küçülen bir ekonominin hakim olduğunu, işsizliğin arttığını, çiftçinin, hukuk sisteminin ve sanayinin problemleri olduğunu ve bu problemleri aşacak iradenin oluşması gerektiğini belirtti. Iktidarın ona buna çatıp, çiftçiyi tersleyip basını susturarak bir yönetim gerçekleştirdiğinin altını çizen Özyolcu, demokrasinin krallık sistemine dönüştüğünü söyledi. Özyolcu, iktidarın yönetim şekli hakkında şunları söyledi; "Bir kişi işaret edecek devletin yetkilileri de o işaret çerçevesinde konuşacak bu durum hiçbir ülkede yok tarihte bile böyle bir yönetim görülmemiştir. Milletimizin zekasına inanıyorum. Millete her şeyi yutturuyoruz zihniyeti ile hareket edenler gelecek seçimlerde görecekler ki aslında bu böyle değil." Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu; "Türkiye'nin problemleri var, fakat çözümleri de var. Kurumlar ile hukuk ile kavga ederek yenilikler ve reformlar yapılamaz. Iktidarın izlediği bu politika ülkeye gerçekten çok zarar veriyor. Kriz için yapılan tedbirler büyük sanayi işletmeleri dışında hiçbir kesime faydalı olamadı. Küçük esnaf, çiftçi, çalışan kesim bu tedbirlerden yararlanamadı." diyerek vatandaşın krizden çok zara gördüğünü belirtti. Yeni bir siyasi kültürün oluşması gerektiğini söyleyen Özyolcu, dokunulmazlıkların sınırlandırılması gerektiğini, yüksek makamlar dahil herkesin eşit haklar içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekledi. Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, partisinin halkın desteği ile kısa sürede bu problemlere el koyacağını ve vatandaşın bir an önce rahat nefes alması için çalışmalarının süratle devam edeceğini söyledi. "Zaman türkiye'nin aydınlık geleceği için görev ve sorumluluk alma zamanıdır." diyen Özyolcu, Türkiye partisi'nin herkese ve her düşünceye açık olduğunu belirterek sözlerine son verdi. Türkiye Partisi heyeti daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı ve toplantı sona erdi.