Zengin; "Adayımızın yanındayız"

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasına verilen tepkileri doğal karşıladığını belirterek; 'CHP Kırklareli İl Yönetimi olarak Genel Merkezimizin kararına saygılıyız. Adayımızın yanındayız' dedi. 


HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkanı olarak isminin açıklamasına ardından verilen tepkileri doğal karşıladığını belirten CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, İl Yönetimi olarak Genel Merkezleri’nin aldıkları karara saygılı olduklarını ifade ederek gazetemize özel olarak yaptığı açıklamalarında şunları kaydetti:
“Genel Merkezimizde 09 Şubat 2014 Pazar günü toplanan Parti Meclisimizde (PM) Kırklareli Belediye Başkan Adaylığı’na Milletvekilimiz Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkan Adaylığı’na mevcut Başkanımız Emin Halebak, Demirköy Belediye Başkann Adaylığı’na Vahittin Uslu, Babaeski/Alpullu Belediye Başkan Adaylığı’na mevcut Başkanımız Ahmet Durgun, Babaeski/Büyükmandıra Belediye Başkanlığı Adaylığı’na da Sertaç Balyemez isimleri atandı.
Kırklareli Belediye Başkan Adaylığı’na Milletvekilimiz Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun isminin açıklaması ile birlikte aynı akşam partililerimiz tarafından yoğun olarak istifalarla birlikte tepkiler verildi. Bu tepkiler kapsamında CHP İl Yönetimi’nin de komple istifa ettiği yönünde söylentiler yayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Yönetimi olarak görevimizin başındayız. İlimizde söylendiği kadar çok istifa konusu değil. Genel Merkezin aldığı kararın arkasındayız, bize yakışanda budur. Bizim en üst organımız Parti Meclisimiz, Genel Merkezimiz. Dolayısıyla İl Yönetimi olarak Genel Merkezin bu son yaptığı atamaların arkasındayız. Bundan sonra bu sıkıntılı durumu hep birlikte sarıp sarmalayacağız diye düşünüyorum. Biz İl Yönetimi olarak şuan görevimizin başındayız, kesinlikle İl Yönetim düşmemiştir, düşmeyecekte. Diğer istifalar ilgi şuan bana net bir sayı gelmedi ama ben bunun çok olacağına ihtimal vermiyorum.
* “Kimse CHP’den büyük değildir”
CHP 90 yıllık bir çınar, siyasette ben varsam parti var, ben yoksam parti yok, böyle bir mantık olamaz. Biz yıllardır bu işin içindeyiz, ben varsam CHP var, ben yoksam CHP yok, bu çok abes ve ayıp bir şeydir her şeyden önce, bunu hiçbir üyelerimizde kabul etmezler. Üyelerimizin açıkçası bu atamalara bir tepki gösterdiğine inanmıyorum, ancak bazı baskılar olabilir belirli kesimlerden. Önümüzdeki süreci bir iki günü beklemek lazım, bir iki gün içinde her şeyin durulacağını, dolayısıyla bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum.
* “Başkan adayımız birkaç gün içerisinde gelecek, çalışmalarına başlayacak”
Kırklareli Belediye Başkan Adayımız Mehmet Siyam Kesimoğlu ile görüştüm. Birkaç gün içerisinde Kırklareli’ye geleceğini ve Perşembe gününden sonra son hızla meydanlara ineceğini söyledi. Şuanda kendisi Kırklareli ile ilgili plan projeler hazırlatıyor, onun içinde sürpriz bir karar oldu. Genel Merkezden kendisine böyle bir teklif geldi zannediyorum. Biz İl Yönetimi olarak bu sürecin içinde değiliz, Kesimoğlu için İl Yönetimi olarak; “Bizim adayımız Kesimoğlu” şeklinde Genel Merkeze en ufak bir görüşmemiz olmadı. Bu Genel Merkezin aldığı bir karardır kendilerine göre belki halklı gerekçeleri vardır, zaman içinde bunlar açığa çıkacak.
* “Genel Merkeze başkaldırmak partimizi yıpratır”
Bu durum oyları çok az etkiliye bilir. Bu tepkiler durulmazsa ama ben bu tepkilerin durulacağına inanıyorum, durulması da gerekir. Gerçek CHP’lik Genel Merkezin aldığı kararlara uymaktır. Genel Merkeze baş kaldırmak partiyi yıpratır, üyelerimiz sağduyu davranması gerekir. Şuan da partili üyelerimizden ben bir tepki almadım. Şuandaki tepkileri çok doğal karşılıyorum çok zor bir süreçten geçtik 8 aydan beri süren bir süreçti. 4 Aday Adayı var. Bu 4 Aday Adayı’ndan Kesimoğlu değil hangisi olsaydı bu tepkiler olacaktı.” (Savaş Eskici)