Ziya Gökalp İlköğretim 23 Nisan'ı dün kutladı

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu tarafından, stadyumda düzenlenen törenlere katılamayan öğrenciler için hazırlanan program dahilinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dün Okul Bahçesi'nde yapıldı.


Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu tarafından, stadyumda düzenlenen törenlere katılamayan öğrenciler için hazırlanan program dahilinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dün Okul Bahçesi’nde saat 13.30’da yapıldı. Düzenlenen programa Okul Müdürü Tuncay Kaplıca başta olmak üzere, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Okul Müdürü Tuncay Kaplıca’nın konuşmasının ardından1/B sınıfı öğrencileri “Katibim” isimli müzikli oyunu sahnelediler. 2/A sınıfı öğrencilerinin “23 Nisan” isimli şiiri okumasının ardından, “Kara Basma İz Olur” isimli türküyü 1/A sınıfı öğrencileri seslendirdiler. 3/A sınıfı öğrencilerinin yaptığı “Balon Patlama Yarışması”nın ardından 2/B sınıfı öğrencileri “23 Nisan” isimli şiiri okudular.
1/A sınıfı öğrencilerinin “İp Atlama Yarışması”nın ardından 1/B sınıfı öğrencileri tarafından “Mevsimler” isimli Ront sergilendi. 7/B sınıfı öğrencisi Büşra Öztekin tarafından “Sol Yanım” isimli şiir çok beğeni kazandı. 2/A sınıfı öğrencileri “Katibim” isimli müzikli oyunu sahneledi. 5/A ve 5/B sınıfı öğrencileri tarafından “Çuval Yarışı” yapıldı.
2/B sınıfı öğrencisi Anıl Karaman’ın Keman dinletisinin ardından sazını eline alan 7/A sınıfı öğrencisi Nur Erel çalıp seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ile dinleyenleri mest etti. 4/A ve 4/B sınıfı öğrencilerinin yaptığı “Pinpon Topu Taşıma Yarışması”nın ardından 3/B sınıfı öğrencileri “Düm Tek Tek” isimli müzikli oyunu sahnelediler. 6/B sınıfı öğrencilerinin “Yoğurt Yeme Yarışması” heyecanlı geçti. 2/B sınıfı öğrencileri “Kolbastı” isimli müzikli oyun ile katılanları yerlerinde oynattılar.
6/A ve 6/B sınıfı öğrencieri arasındaki “Halat Çekme Yarışması” tam anlamı ile bir güç gösterisi şekline döndü. 3/B sınıfı öğrencileri “Büyüt İstersen” isimli müzikli oyunu sahnelediler. 4/A ve 4/B sınıfı öğrenci korosunun çeşitli türküler seslendirmesinin ardından program Okulun Halk Oyunları Ekibi’nin Kırklareli Yöresi’ne ait halkoyunlarını sergilemeleri ile sona erdi. (s)