Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu yarı finalde

Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu yarı finalde

05.01.2010 Salı günü yıldızlar bayan voleybol maçları vardı. Grup maçlarının son gününde Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu ile Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu ve Ziya Gökalp Ilk Öğretim Okulu ile Cumhuriyet Ilköğretim Okulu karşılaştı.

Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu: 2 Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu: 0

Maç'ın kadroları:

Ahmet Mithat I.O: Betül, Neslihan, Banu, Gamze, Buse, Hazal, Sezin, Zeynep, Deniz.

Hamdi Helvacıoğlu I.O: Işılay, Ecem, Yaren, Özge, Pelin Nur, Irem, Selin, Büşra, Şenay, Aynaz.

Maçtan Notlar: Saat 10:00'da başlayan mücadelede Başhakem Deniz Poyraz Yardımcı Hakem Elif Kaya idi. Ahmet Mithat öğrencilerinin kazanmaktan başka şansı yoktu. Kazanıp Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu öğrencilerinin yenilmesini beklemek zorunda idiler. Zaman zaman maçta zorlansalar da ilk seti 25- 19 kazanmayı başardılar. Ikinci sete moralli çıkan Ahmet Mithat öğrencileri bu setin daha kolay olacağını düşünüyorlardı. Fakat Hamdi Helvacıoğlu'nun öğrencileri direnince ikinci set daha da çekişmeli geçti. Setin son anlarında durumu toplamaya başlayan Ahmet Mithat öğrencileri zorlandıkları bu seti 25-20 kazanarak gruptaki ikinciliğini garantiledi ve Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu'nun maçını beklemeye başladı. Diğer maçta ise Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu ile Cumhuriyet Ilköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Maçın kadroları ise şöyleydi.

Ziya Gökalp I.O: Nurşah, Hande, Ecrin, Güler, Selin, Merve, Asya, Beyza, Şule, Sude.

Cumhuriyet I.O: Kardelen, Ayşegül, Gül, Nazlıcan, Ezgi, Miray, Nur, Dila, Ilayda, Dilan.

Maçtan Notlar: Her maçta olduğu gibi Ziya Gökalp öğrencileri maça tutuk başladılar. Servis kullanmakta bile zorlanan Ziya Gökalp öğrencileri Cumhuriyet Ilköğretim Okulu öğrencilerini ve Ahmet Mithat öğrencilerini umutlandırdı. Karşılıklı bozuk servislerle tat vermeyen maçın ilk setindeki ilk molaya Cumhuriyet Ilköğretim Okulu öğrencileri 8-7 önde girdiler. Işte bu molada koçlarından sağlam bir fırça yiyen Ziya Gökalp öğrencileri, moladan sonra iyi oynamaya ve servisleri iyi kullanmaya başladılar. Ikinci molaya 16-11 galip girmeyi başardılar. Ilk setin sonlarına doğru yedek oyuncuları ile mücadele eden Ziya Gökalp ilk seti 25- 15 kazanmayı başardı. Ikinci set ise yoğun tezahüratla başladı. Cumhuriyet Ilköğretimin öğrencileri arkadaşlarını ateşlemek için Ahmet Mithat Voleybol takımı ile beraber bağırmaya başladılar. Ziya Gökalp kaptanı Nurşah'ın attığı etkisiz servisler filede kalmaya başlayınca Cumhuriyet Ilköğretim öğrencileri iyi bir seri yakaladı.7-3 öne geçince rehavete kapılan Cumhuriyet öğrencileri hata üstüne hata yapmaya başlayınca aradaki fark kapandı. Kendine yeniden gelen Ziya Gökalp öğrencileri farkı giderek açmaya başladılar. Setin başlarında iyice sinirlenen Ziya Gökalp Ilköğretim’in koçu Nazmi Ayer ise iyice rahatlamış görünüyordu. Nazmi hoca ilk sette olduğu gibi bu setinde sonlarında yedek oyuncularına şans tanıdı. Şans tanıdığı öğrenciler de iyi oynayınca Ahmet Mithat voleybol takımı maçın bitmesini beklemeden salonu terk etti. Ikinci seti 25-16 maçı da 2-0 kazanmayı başaran Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu öğrencileri Yıldızlar Bayan Voleybol müsabakalarında yarı final oynamaya hak kazandı.

Maç sonunda ise Ziya Gökalp takımının haklı sevinçleri vardı. "Işte Bu" diyerek tezahürat yaptılar. Maç sonundaki fotoğraf çekiminde ise espri dolu dakikalar yaşandı. Muhabirimiz Ilhan Berkmen'i yanlış anlayan kaptan Nurşah "Beni mi fotoğraf çekeceksin" demesi üzerine Ziya Gökalp öğrencileri kahkahaya boğuldu. Çekim boyunca gülen kızlar Nazmi hocanın uyarısıyla en sonunda net bir fotoğraf karesine girdiler. Biz de Önadım Medya Grubu adına kendilerine yarı final maçlarında başarılar diliyoruz.