• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Asayiş Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. CHP'de Turgut Dibek'in acımasız siyasi kıyımları
Genel
Yayınlanma: 20 Ocak 2012 - 09:11

CHP'de Turgut Dibek'in acımasız siyasi kıyımları

Delege seçimleri bitene kadar CHP üyelerini uyarıcı yazılara devam edeceğim. Her zaman olduğu gibi, CHP’de Parti içi demokrasiye yılmadan usanmadan katkı yapmaya çalışacağım.

Genel
20 Ocak 2012 - 09:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült

Ortak Akıl
Özkan Başaran

Okuma yazma oranı en yüksek üye yapısı CHP’dedir.  En tahsilli, en çağdaş ve elit üye yapısı  yine CHP’dedir.
Kırklareli gibi yüksek tahsilli insan sayısının üst seviyelerde olduğu bir bölgede ise; CHP üye yapısı çok daha uygar ve bilinçlidir.
Yarın başlayacak delege seçimlerinde nasıl olacak da, bu kadar bilinçli ve demokrat CHP üyesi birilerinin eline sıkıştırdığı delege listesini sandığa atacak?
Bir küçük kağıt parçası ve bir kalem mi bulamayacak?
CHP üyeleri Eline kalemi alıp kendi istediği isimleri delege yazmayı bilemeyecek kadar cahil midir?
Yoksa birilerinden korkacak kadar cesaretsiz midir? Baskılara boyun eğecek kadar onursuz mudur?  Bir şeylere gebe kaldığı için eline sıkıştırılan listeyi atmaya eli mahkum mudur?
CHP üyesi, onurludur, cesurdur ve demokrattır. Gereğini de yapacaktır. Bundan kuşkum yok.
CHP Genel olarak anlaşılması çok güç karmaşık bir koca yapıdır. Bir kaç gün önce bu anlaşılmaz yapıdan, hiç kabul edilemeyecek ve gasp niteliğinde görevden almalar yaşandı.
 Seçimle gelen CHP Kırklareli İl Başkanı, Vecdi Gündoğdu, ansızın görevden alındı.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Zevcan Acar da görevden alındı.
Görevden almalara, Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezinin yazılı çağrısıyla Lüleburgaz’da yapılan Başkanlar toplantısına İl Başkanı Vecdi Gündoğdu ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Zevcan Acar’ın katılmadıkları gerekçe gösterildi. Oysa o toplantıya katılmayan diğer ilçe başkanları da vardı ama her nedense onlara dokunulmadı.
CHP Kırklareli Milletvekili Av Turgut Dibek aynı zamanda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi. 
Başkanlar toplantısına katılmayan İl Başkanı Vecdi Gündoğdu’yu görevden aldıran gücün, Vekil Turgut Dibek olduğu kabul ediliyor.
Partinin üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir bölge toplantısına Kırklareli İl Başkanının katılmayıp protesto edermiş görüntüsü vermesi savunulamaz. Parti disiplinine uymaz. İzahı da mümkün değil.
Ancak bu doğru, seçimle gelen bir İl Başkanını görevden aldırma gibi bir yanlış’ı nasıl yaptırtabilir?
Bu davranışı Parti suçu kabul edebiliriz. Bu parti suçu, bu kadar gaddarca mı cezalandırılmalıydı?
Bence Vekil Turgut Dibek, kendisine ters düşen Vecdi Gündoğdu’yu görevden aldırmak için mantıklı bir kılıf bekliyordu. Vecdi Gündoğdu da ona öyle bir koz verdi ki, Turgut Dibek istese böyle bir koz bulamazdı. Siyasette acımasızlığı ile bilinen Vekil Dibek, eskiden kalan bir çiviyi çıkarmış oldu.
Bu arada diğer Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun bu konudan habersiz olduğu söyleniyor. Kırklareli İl Başkanı ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Görevlerinden alınıyor, diğer Vekil Mehmet Siyam  Kesimoğlu’na danışılma veya bilgi verme ihtiyacı bile duyulmuyor.
Eğer bu söylenenler doğru ise, Vekil Kesimoğlu’nun bu saatten sonra taraf olmaktan başka çaresi yok. Kesimoğlu örgüt üzerinde prestij kazanmak istiyorsa; bölgeye gelip ağırlığını hissettirecek eylemlere başlaması gerekmez mi? 
Delege seçimlerinde yapılacak antidemokratik uygulamaları önlemesi gerekmez mi?
“Vekil Turgut Dibek'in  antidemokratik operasyonu olarak” tarihe yazılacaktır. Bu demokrasi ayıbı aslında bir ilk de değil. 
Daha öncede, Belediye seçimlerine başlamadan CHP Babaeski İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi’ni görevden aldıran  Vekil Turgut Dibek, delege seçimi öncesi  üyelerin üzerinde öyle bir baskı ve korku oluşturdu ki; “Turgut bey ne istiyorsa onu yapalım, bizim de başımızı yemesin” diye örgüt üzerinde bir esrarengiz korku oluşturdu.
Bütün bu olanlardan sonra, duyarlı demokrat CHP Kırklareli örgütü’nün tek sığınağı Vekil Kesimoğlu’dur. 
Bugün bölgeye gelecek olan Kesimoğlu’nun bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merekla bekleniyor. Eğer bütün bunları seyrederse, “Kesimoğlu havlu atmış” diye yorumlanacaktır. 
Kırklareli’de  Vecdi Gündoğdu  siyasi Mücadeleye devam edeceğini söylüyor. 
Vecdi  Gündoğdu ve ekibi, Tuna Soykan’ın ekibi ile birleşik delege listeleri yaparak, Turgut Dibek ve yandaşlarının çıkaracağı delege listelerini saf dışı edebilirler. 
Lüleburgaz’da Turabi Kayan’ın ekipleri görevden alındı.Başkan Emin Halebak, Tansel Barış ve Gürcan Ersin gibi önemli aktörler Turabi Kayan’a karşı delege listeleri çıkarma konusunda birleştikleri
söyleniyor. “Sadece Atatürk Mahallesi ve Siteler’de, Turabi Kayan’ın listeleri kazanır “deniliyor.
Bu karmaşık hesapları çözecek olan Vekil Kesimoğlu’dur . Delege seçimi öncesi Vekil Turgut Dibek atağa geçti. 
Turgut Dibek’in Bölgedeki gücü, Ankara’da da hissediliyor. Peki bu astığım astık kestiğim kestik diye hissedilen siyasi güç nasıl kırılır? 
Vekil Kesimoğlu’da; Turgut Dibek’in karşısındaki ekiplerin yanında yer alırsa; Vekil Dibek’in Kırklareli’de örgüt üzerindeki hakimiyeti bitecektir. 
O zaman İl Başkanlığı seçiminde de Turgut Dibek’e karşı olan ekipler, bölgeye hakim olacaklardır.
İl Başkanlığını kaybeden Turgut Dibek parti meclisine de giremeyecek ve böylece pasifize olacaktır.
Böylece acımasız siyasi kıyımlar yapan Vekil Turgut Dibek’ten Kurtulan CHP Kırklareli örgütü, özgürleşecek ve büyüyecektir.
İlginizi Çekebilir
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
İstanbul'da facia böyle teğet geçti!
İstanbul'da facia böyle teğet geçti! "Ses gelince biz de neye uğradığımızı şaşırdık"
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Son Haberler
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk, oysa o da çare oluyormuş...
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk,...
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat,...
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin...
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla...
Son Yorumlananlar
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni Konuştu
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni...
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
Kırklareli Belediye Meclisi 1 ay aradan sonra toplandı
Kırklareli Belediye Meclisi 1 ay aradan sonra toplandı