• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Asayiş Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kırklareli'deki Camiler Ramazan'a hazırlanıyor
Genel
Yayınlanma: 08 Temmuz 2013 - 09:41

Kırklareli'deki Camiler Ramazan'a hazırlanıyor

Yaklaşan ramazan ayı münasebeti ile Kırklareli’deki tüm camilerde hazırlıklar yapılıyor. Bir yandan camiiler temizlenirken, diğer bir yandan ise eksiklikler gideriliyor.

Genel
08 Temmuz 2013 - 09:41
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kırklareli’deki Camiler Ramazan’a hazırlanıyor

HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Ramazan Ayı’nda herkesi camilere beklediklerini söyledi.
Kırklareli merkez, köy, belde ve ilçelerindeki tüm camilerde ramazan hazırlıklarının devam ettiğini belirten Bayrak, yaptığı açıklamasında şunları söyledi;
“Ramazan rahmet, bereket, af ve oruç ayıdır. Bir yönüyle orucun farz kılındığı bir ay, diğer yönüyle de yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indiği bir aydır. Ramazan ayı ibadet ayıdır, tövbe ayıdır. Ramazan Ayı’nın rahmeti üzerimize düşmüşken, Kırklareli’de bir takım Ramazan için hazırlıklarımız var. Tüm camilerimizde Ramazan’a hazırlık anlamında temizlik yapılıyor. 
Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yatsı namazından sonra teravih namazı kılınacak. Aynı gün sahura kalkılacak. Bütün camilerimizde mukabeleler okunacak. Bütün vatandaşlarımızı mukabele dinlemeye, Kur’an-ı Kerim okumaya, dinlemeye ve anlamaya camilerimize davet ediyorum. Ramazan münasebetiyle her akşam Hızırbey Camiimizde öğle namazı öncesinde ve yatsı namazından öncesin çeşitli konularda sohbetlerimiz olacak. Diğer camilerimizde de merkezi sistem ile yayın yapacağız. Güneşin batımı ile birlikte akşam ezanları ve imsak vakitleri bütün camilerde aynı anda ezan okunacak.
Kadir Gecesi öncesinde Hızırbey Camiimizde Kur’an- Kerim ziyafeti yapılacak. Hocalarımız burada Kur’an okuyacaklar. Hem Hızırbey, hem de Kapan Camii’nde Sakal-ı Şerif ziyareti olacak. Aynı gece de sabah kadar ibadet etmek, tövbe etmek, tefekkür etmek, uzlet hayatı yaşamak, geçici olarak da olsa ilticaflı yaşamak isteyen vatandaşlarımız için Karakaşbey Camimiz ve Hızırbey Camimiz sabaha kadar açık olacak. İsteyen cemaatimiz ibadetlerini sabah kadar yapabilecek. Ramazan ayını dolu dolu geçirmek istiyoruz.
Ramazan ayı İslam’ın 5 temel esaslarından biri olan oruç ayıdır. Akıllı ve buluğ çağına ermiş olan her Müslüman için Ramazan ayında oruç tutmak farzdır. Oruç tutarken sadece midemize oruç tutturmak yerine gözümüze, kulağımıza ve bütün uzuvlarımıza oruç tutturmak zorundayız. Allah’ın emrettiği şekilde dilimizi kullanacağız. Yalandan, gıybetten ve dedikodudan sakınmış olacağız. Gözümüzle harama bakmamış olacağız. Yani biz oruç tutarken oruçta haramlara karşı bizi tutmalı, engellemelidir. Bu şekilde şuurla oruç tutmalıyız. Gündüzünü oruçla, gecesini de namazlarla ihya etmeliyiz. Cemaatle birlikte coşkulu bir şekilde kılmaya gayret edeceğiz. Ayrıca kadınlarımız için her camimizde yer ver. Onları da teravih namazlarına, sohbet ve mukabele dinlemeye bekliyoruz.
Her zaman tövbe ederiz ancak Allah’ın rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ayı tövbe ve dua ile değerlendirmeliyiz.” (Ufuk Ertop) 

İlginizi Çekebilir
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
İstanbul'da facia böyle teğet geçti!
İstanbul'da facia böyle teğet geçti! "Ses gelince biz de neye uğradığımızı şaşırdık"
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Son Haberler
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk, oysa o da çare oluyormuş...
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk,...
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat,...
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin...
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla...
Son Yorumlananlar
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni Konuştu
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni...
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
“Çanakkale Kahramanlarını Unutmadık, Unutmayacağız”
“Çanakkale Kahramanlarını Unutmadık, Unutmayacağız”