HABER MERKEZİ
Vatandaşlar nereye gitse karşılarına muhakkak bir yerli karpuz veya kavun satıcısı çıkıyor. Köylerde yetiştirdikleri kavun ve kapuzları özellikle pazarların kurulduğu günlerde şehir merkezine getirip satışını yapan karpuz yetiştiricileri, farklı illerden köylerine toptan karpuz almaya gelenlerin olduğunu belirterek karpuz piyasası hakkında şunları kaydettiler;
“Bu yılki karpuz verimi geçen yıla göre çok düşük. Ülke genelinde yaşanan bu düşüş yüzünden özellikle Karadeniz Bölgesi illerinden ilimize toptan karpuz alışı yapanlar geliyor ve bizim karpuzlarımızı olmuş, olmamış ayırt etmeksizin kamyonlara yükleyip götürüyorlar. Bizim kendi traktörlerimiz ile şehirlerde yapmış olduğumuz satışlar fazla hareketli değil. Yinede Allah bin bereket versin.”
Karpuz satışı yapan köylüler azda olsa hallerinden memnun olduklarını ifade etmelerine rağmen müşterileri karpuz fiyatlarından hiçte memnun olmadıklarını belirtiyorlar. Özellikle emekli kesimi karpuzun kilosunun 50 Kuruş, kavununda kilosunun da 1 TL’den satılmasını çok fazla buluyorlar. Bazı müşterilerin pazarlık yapıp karpuz alma istemelerine satıcılarda mecburen uymak zorunda kalarak; “Verimin az olması dolayısı ile fiyatlar bu şekilde bir seyir izliyor. Bazen emeklerimizin karşılığını alamıyoruz.” diyerek bu konudaki sıkıntılarını ifade ettiler. (c.s.)












