• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Asayiş Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. Liseler Arası Robot Yarışması'nda Başvurular Sürüyor
Yerel
Yayınlanma: 14 Mayıs 2022 - 14:52

Liseler Arası Robot Yarışması'nda Başvurular Sürüyor

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi iş birliğinde düzenlenecek olan Kırklareli Anadolu Lisesi 1. Liseler Arası Robot Yarışması'nda başvurular devam ediyor. Teması "Robot Teknolojisi", sloganı ise " Kodlamanın Gücü " olarak belirlenen yarışmada başvurular 20 Mayıs’a kadar http://www.robokal.com adresinden gerçekleştirilecek. Yarışma 8 Haziran’da düzenlenecek.

Yerel
14 Mayıs 2022 - 14:52
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Liseler Arası Robot Yarışması’nda Başvurular Sürüyor

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Liseler Arası Robot Yarışması’nda başvurular devam ediyor. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi iş birliğinde düzenlenecek olan Kırklareli Anadolu Lisesi 1. Liseler Arası Robot Yarışması'nda başvurular 20 Mayıs’a kadar http://www.robokal.com  adresinden gerçekleştirilecek. Yarışmanın teması "Robot Teknolojisi", sloganı ise " Kodlamanın Gücü " olarak belirlendi. Yarışma ile ilgili Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan detaylı bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde kodlama ve robot programlama konularında eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması benimsenmiştir. Lise öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması hedeflenmektedir.

Yarışma 8 Haziran’da düzenlenecek

Bu amaçlar doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi iş birliğinde Kırklareli Anadolu Lisesi Robot Kulübü tarafından Liseler Arası Robot Yarışması düzenlenecektir. Bu yıl 1.si Kırklareli Anadolu Lisesi Spor Salonunda 08 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan yarışma;   "Çizgi İzleyen ve Mini Sumo" olmak üzere 2 (iki) kategoride yapılacaktır. "Çizgi İzleyen" kategorisindeki yarışmacılar veya yarışmacı grupları, Kırklareli Anadolu Lisesi Robot Kulübü tarafından tasarımı yapılan parkurdaki çizgiyi izleyen en hızlı şekilde ve hatasız tamamlayan bir robot tasarlayıp inşa edeceklerdir.  Robotlar;  1. Robotlar için herhangi bir boyut sınırlaması bulunmamaktadır, ancak robot tasarlanırken parkur boyutları göz önünde bulundurulmalıdır. (180 x 280). 2. Robotlar otonom olmalıdır, uzaktan kontrol edilemezler. 3. Robotların enerji kaynakları darbelere dayanıklı olmalıdır. 4.Robotlar parkura zarar verecek hiçbir donanıma sahip olamazlar.  5. Robot, hakkındaki bu kuralların herhangi birine uyulmaması durumunda robot, o anda yarışmadan diskalifiye edilir, yarışma ve ödül alma hakkını kaybeder. "Mini Sumo" kategorisindeki yarışmacılar veya yarışmacı gruplar ise rakip robotu, Kırklareli Anadolu Lisesi Robot Kulübü tarafından tasarımı yapılan dohyo adı verilen yuvarlak ring üzerindeki alan dışına çıkaracak mini sumo robotları tasarlayıp inşa edeceklerdir.

Robotlar;1. Uzunlukları ve genişlikleri 10 cm'den fazla olamaz. Robotların yükseklikleri için bir sınırlama yoktur. Ayrıca robotlar tabanı 10 cm x 10 cm olan, gerçek bir dikdörtgenler prizması içerisine sığabilecek şekilde tasarlanmalıdır. 2. Robotlar otonom olmalıdır, başlatma ve durdurma dışında kontrol edilemezler.3. Robotların kütleleri 550 gr'dan fazla olamaz.4. Robot ağırlığındaki izin verilen hata payı %2'dir. 5. Robotlar; hakemin robotun üzerinde yer alan başlatma butonuna dokunması ile müsabakaya hazır hale gelecekler, kumanda sinyalini aldıktan sonra da aynı anda müsabakaya başlayacaklardır. Yarışmanın amacına uygun bir şekilde yürütülmesi ve yarışmadan beklenen azami faydanın sağlanması için Kırklareli Anadolu Lisesi Müdürlüğünce; Organizasyon Yürütme Kurulu, Çalışma Ekipleri, Teknik Danışman Ekibi, Jüri Heyeti, Hakem Heyeti oluşturulmuştur.” (S.Ünver)

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Milletvekili Sarıçam’dan Ticaret Borsası’na Ziyaret
Milletvekili Sarıçam’dan Ticaret Borsası’na Ziyaret
Dikkat! 31 Ağustos Tarihine Kadar Trafiğe Kapalı
Dikkat! 31 Ağustos Tarihine Kadar Trafiğe Kapalı
Göğsünüze Ateş Değmesin
Göğsünüze Ateş Değmesin
Denizin Tadını Çıkardılar
Denizin Tadını Çıkardılar
Son Haberler
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk, oysa o da çare oluyormuş...
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk,...
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat,...
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin...
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla...
Son Yorumlananlar
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni Konuştu
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni...
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
“Toplumun Bütün Kesimlerine Ulaşmaya Çalışacağız”
“Toplumun Bütün Kesimlerine Ulaşmaya Çalışacağız”