• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Asayiş Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Lüleburgazlı Sermayedarlar tecrübeyi mi seçecek değişimi mi?
Genel
Yayınlanma: 24 Ocak 2009 - 09:56

Lüleburgazlı Sermayedarlar tecrübeyi mi seçecek değişimi mi?

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bu gün on iki meslek grubunda temsilcilerini belirleyecek. Yaklaşık Bin 700 üyesi bulunan odanın seçimlerine 6 dönemdir başkanlık yapan Naci Çarıkçı ve değişim grubu adı altında üyelerin oluşturduğu ikinci grup listelerini açıklayarak üyeler temsilcilerini belirleyecek.

Genel
24 Ocak 2009 - 09:56
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Lüleburgazlı Sermayedarlar tecrübeyi mi seçecek değişimi mi?
Değişim grubunda yer alan Mehmet Karabirgül’e değişim grubunun yapmak istediklerini sorduğumuzda, “ Lüleburgaz ticaretinin disipline edilmesi gerektiğini düşündüğümüz için aday olduk” cevabını aldık.
Mehmet Karabirgül, “ Biz üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için aday olduk. Şimdi değişim zamanıdır diyoruz ve üyelerimize çağın gelişmelerini kullanarak hizmet vermek istiyoruz” dedi.
Ticaret ve Sanayi odalarının görevi devlet ile iş adamlarının arasında köprü vazifesi yapmak ve üyelerine her türlü yeniliği, yapması gerekenleri anlatmaktır diyen Karabirgül, “ Odamız Ticaretin nasıl yapılması gerektiğini üyelerine anlatmak ve onlara yeni Pazar imkânları bulabilmeleri için yol göstermek zorundadır. Bunun en güzel örneği ise Lüleburgaz’ın konumu ile ilgilidir. Lüleburgaz, bir Avrupa kentidir ve sınır ticaretinin çok rahat yapılacağı bir noktada yer almaktadır. Sınır komşularımız ile yapacağımız anlaşmalar sayesinde sınır ticaretimizi geliştirilip, üyelerin Pazar alanları genişletilebilir.  Bu girişim her alanda hizmet yapan üyelerimizi rahatlatmak açısından güzel bir imkân olur. Bunun dışında da yapılması gereken çok hizmet vardır. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, daha aktif duruma getirilerek, güler yüzlü hizmet anlayışı ile çağın getirdiği teknolojik imkânları üyelere sunar konuma getirilmelidir.
Ayrıca odamız üyelerinin kolay bilgilendirilmesi için bir toplantı salonuna ve üyelerin bir araya gelip konuşabilecekleri lokalin de içinde bulunduğu bir binaya ihtiyacı vardır” dedi.
Seçildiğimiz takdirde her şey şeffaf olacak diyen Karabirgül, “ Ticaret ve Sanayi Odasının görevi sadece üyelerden para toplamak değil, topladığı parayı üyelerine bir şeyler vererek iyi hizmet sunmaktır. Seçildiğimiz takdirde bütçemiz de şeffaf olacaktır. Üyelerimiz mutlaka verdikleri paraların nerelere harcandığını görecekler ve bu konuda adım adım bilgilendirileceklerdir.  Ayrıca, Elektronik ticaret ve internet ağları konusunda üyelerimize yol gösterecek girişimlerde bulunarak, bu konu ile ilgili alt yapı kurulacak ve işletilecektir. Ticaret sahibini ilgilendiren her türlü incelemeler yapılarak bölge içindeki iktisadi, ticari ve sınaî faaliyetlere ait istatistikleri tutarak, piyasa fiyatlarını takip edeceğiz. Uygun iletişim araçlarıyla üyelerimize duyuracağız. Yurtiçi ve yurtdışı fuar ve sergilere katılım sağlamada özen göstereceğiz. Gerekirse üyelerimize bu konuda bilgi ve finans kaynaklarını temin edeceğiz. Üyelerimizden alacağımız maddi ve manevi güçle, yine üyelerimizin faydalanabileceği, çok amaçlı tesislerimizin yapımını projelendirip, hayata geçirilmesine öncelik vereceğiz.
Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, belli zamanlarda anketler düzenleyerek üyelerimizin korunması için iş konularında bilgilendirecektir” şeklinde konuştu.
Mehmet Karabirgül Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine son olarak şu çağrıda bulundu; “ Üyelerimiz ister lehimize ister aleyhimize oy kullansınlar hiç fark etmez ama mutlaka demokratik haklarını kullanarak oy kullanmaya gelsinler diyorum”.
Mevcut Başkan Naci Çarıkçı’dan da randevu talebinde bulunmamıza rağmen, kendisi yoğun olduğunu ve seçimlerden sonra görüşmek istediğini açıklaması sebebi ile diğer gurubun istek, beklenti ve amaçlarını okuyucularımıza aktaramıyoruz. (sk)

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
İstanbul'da facia böyle teğet geçti!
İstanbul'da facia böyle teğet geçti! "Ses gelince biz de neye uğradığımızı şaşırdık"
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Son Haberler
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk, oysa o da çare oluyormuş...
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk,...
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat,...
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin...
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla...
Son Yorumlananlar
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni Konuştu
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni...
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
Ahilik Haftası kutlama programı belli oldu
Ahilik Haftası kutlama programı belli oldu