HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediyesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce 14 Mayıs 2012 Pazartesi Günü saat 14.05’de Kocahıdır İlköğretim Okulu 4. ve 5. Sınıf 26 öğrenci, Öğretmenleri Şahin Aktaş, Nurgül Orhan, Sibel Ceylan gözetiminde Kırklareli Belediyesi Küçük Hayvan ve Rehabilitasyon Bakımevi’ne götürerek sokak hayvanları hakkında bilgilendirildi.
Kırklareli Belediyesi Küçük Hayvan ve Rehabilitasyon Bakım Evi Veterineri Ümit Kiracıoğlu ve Veteriner Teknikeri Aliye Gözde Yıldırım tarafından öğrencilere sokak hayvanlarına yönelik yapılan, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplenme konusunda bilgiler verildi.
Başıboş ve çevreye rahatsızlık veren sokak hayvanlarını buraya getirilerek aşılandığını, kısırlaştırıldığını belirten Veteriner Kiracıoğlu şunları söyledi;
“Sahipsiz, başıboş, çevreye rahatsızlık veren, hasta olan sokak hayvanlarını toplayarak buraya getiriyoruz. Topladığımız sokak hayvanlarını tedaviye ihtiyaçları olanları tedavi ediyoruz, kısırlaştırıyoruz, aşılıyoruz, insanlara ve diğer hayvanlara zararsız olduğunu anladıktan sonra dışarıya bırakarak özgür kalmasına izin veriyoruz. Sahiplenmek isteyenlere ücretsiz ve aşıları yapılmış bir şekilde sahiplendiriyoruz. Sahiplendirilmeyen hayvanlar tekrar alındıkları yerlere bırakıyoruz. Hayvanların alıştıkları yaşadıkları ortamlar var bu alıştıkları ve yaşadıkları ortamın dışında yaşayamazlar, çevreye uyum sağlayamazlar bu neden den ötürü hayvanları aldığımız yere bırakıyoruz” dedi. (ş)












