• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yerel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Asayiş Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Serbes; "Amacımız ceza yazmak değil, suçu önlemek"
Genel
Yayınlanma: 05 Temmuz 2013 - 09:21

Serbes; "Amacımız ceza yazmak değil, suçu önlemek"


* Polis Merkezi ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli personellere yönelik olarak düzenlenen “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” Semineri’nde konuşan Trafikten Sorumlu Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal M. Serbes; “Öncelikli amacımız suçu önlemektir, ceza yazmak değildir” dedi.

Genel
05 Temmuz 2013 - 09:21
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Serbes; “Amacımız ceza yazmak değil, suçu önlemek”

HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından; yapılan çalışmalar, tutulan tutanaklardaki eksiklikler ve yapılması gereken konular ile ilgili olarak Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’nda il merkezinde Polis Merkezi ve Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli personele yönelik "Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı" Semineri düzenlendi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Trafikten Sorumlu Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal M. Serbes şunları kaydetti:
“Meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, birçoğu da yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla, trafik ekiplerinin yanında sokakta görev yapan diğer polis ekiplerinden faydalanılması gerekli görülmektedir. Ayrıca resmi bir polis aracının önünde trafik kural ihlali yapan bir sürücüye müdahale edilmemesi, olayı gören diğer vatandaşlar nezdinde kolluk gücünün etkinliğini ve saygınlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar, trafik kurallarına uyan kişilerin, diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkınlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği değerlendirilmektedir. 13/10/1983 tarihli ve  2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun  6 ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 7 inci maddesine istinaden; ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak tespit tutanağı düzenleme yetkisi ve görevi verilmiştir. 
26-27-28-29-30 Kasım ve 01 Aralık 2012 tarihlerinde verilen eğitimler ile merkezde 45 personel ilçelerimizden 126 personel olmak üzere 171 personel 01 Ocak 2013 tarihi itibarıyla göreve başlandı. Görülen eksiklik ve aksaklıklar nedeniyle 11-Mart 2013 tarihinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Aktaş 'ın aylık değerlendirme toplantıları neticesinde tespit ettiği aksaklık, ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla bugün yeni bir bilgilendirme toplantısı yapılmasına ihtiyaç duyuldu. İhbar tutanaklarının zamanında teslim edilmediği, Ceza maddelerinin açılımında eksiklikler yapıldığı ihlal edilen kuralın tam olarak anlatılamadığı, yetkili olmadığı maddelerden tutanak düzenlendiği, sorgulama yapılmadan tutanak düzenlendiği, tutanakların okunaklı yazılamadığı görüldü. 
Bizim amacımızı 3-5 kişiye ceza yazmak değil. Bu cezaların caydırıcı olmasını sağlayarak olası bir ölümlü trafik kazasının önüne geçebilmektir. Bunun içinde bu konuda görev alan gerek il müdürlüğümüz personeli ve gerekse de Fahri Trafik Müfettişleri’ne bu seminerleri sık sık vereceğiz.”
Serbes'in konuşması ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yaşar Dağlı tarafından bir seminer verildi. (Savaş Eskici)

İlginizi Çekebilir
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
Niğde semalarında mercek bulutu görüntülendi! O anlar kameraya böyle yansıdı
İstanbul'da facia böyle teğet geçti!
İstanbul'da facia böyle teğet geçti! "Ses gelince biz de neye uğradığımızı şaşırdık"
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Belinden çıkardığı tabancayı peş peşe böyle ateşledi! O maganda aranıyor
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Trabzon, Rize, Bartın ve Ordu'da kar etkili oldu! Türk Hava Yolları çok sayıda seferini iptal etti
Son Haberler
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Kanser kan testinde belli olur mu? Kanserin ilk belirtisi nedir?
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk, oysa o da çare oluyormuş...
Saçları dökülenler çaresizliğe kapılmasın! Çöp diye atıyorduk,...
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat, boğaz ağrısına iyi geliyor
İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Grip ve nezle olanlar dikkat,...
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!
Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin...
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak
Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla...
Son Yorumlananlar
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
KIRKLARELİ TRAKYA’NIN EN BÜYÜK OSB’Sİ OLUYOR
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni Konuştu
Vekil Özkan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak İle Kırklareli’ni...
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
KAGEV, Sivil Toplum Kuruluşlarının Önerilerini Dinleyecek
Milletvekili Sarıçam insan hakları için Viyana yolcusu
Milletvekili Sarıçam insan hakları için Viyana yolcusu