HABER MERKEZİ
Valiler Kararnamesi ile Artvin İl Valiliği görevinden Kırklareli İl Valiliği görevine atanan Vali Cengiz Aydoğdu dün saat 16.30’da Kırklareli ‘ne geldi. Valilik Binası önüne gelen Sayın Aydoğdu’yu Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan karşıladı. “Sayın Valim İlimize Hoş Geldiniz” diyerek kendisine çiçeğini takdim eden Başkana teşekkürlerini ve memnuniyetini dile getiren Vali Cengiz Aydoğdu, daha sonra Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile makamında ikili kısa bir sohbet gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası görüşlerini bildiren Kırklareli Belediye Başkanımız Sayın Av. Cavit Çağlayan; “Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu ile birlikte Kırklareli’miz için sürekli iletişim halinde görüş alışverişlerinde bulunacağımızdan, başarılı bir hizmet dönemi geçireceğimizden ve Kırklareli’nin gelişmişlik çıtasını daha yukarılara çıkaracağımızdan kuşkum yok” dedi.
Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Valilik Personeli ve Kırklareli halkı tarafından Kırklareli Valilik Binası önünde karşılanan Vali Aydoğdu, karşılamada bulunan herkes ile tek tek tokalaşarak ilk tanışmasını gerçekleştirdi. Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Fatma Karaman’da giydiği yöresel kıyafetlerle, Vali Aydoğdu’ na hoş geldiniz diyerek çiçek takdim etti. Karşılama Mangasını selamlayan Vali Aydoğdu, daha sonra Valilik Makamına geçerek hayırlı olsuna gelen misafirlerini ağırladı.
Makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Aydoğdu, hizmetlerin yasalar ve hükümet programları çerçevesinde olacağını, ancak hayata geçirme üslubunun Kırklarelililerin ve Valiliğin damgasını taşıyacağını belirterek şunları kaydetti:
“Valiler Hükümetlerin politikalarını uygulamak üzere illerde görevlendirdiği devlet memurudur. Muayyen bir süre için gelir. Burada bu makamı belirli bir süre işgal etmek için değil bir şeyler yapmak için bir programı ve bir planı vardır. Hükümetlerin cari olan programları vardır bu çerçevede üzerine düşeni yapar.
Kırklareli’nde de mutlaka burada da 2 sene, 3 sene, 5 sene belki Kırklareli Valiliği görevini Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, bakanlar Kurulu’nun burada temsil görevini ifa etmeye çalışacağız. Bu arada da mutlaka Kırklareli için bu görev ile birlikte bize yüklenen sorumluluk içerisinde bizimde yapacağımız, buradaki İl Valisi’nin üslubunu tavrını yansıtacak bir programımız ve bir çalışma haritamız olacaktır. Bunu zaman içerisinde hep birlikte yapacağız.
Bizim ilkemiz bunu Kırklareli halkı ile birlikte yapmaktır. Mutlaka yasaların çerçevesinde hükümet programlarının çerçevesinde olacaktır. Ama hayata geçirme üslubu Kırklarelililerin ve Valiliğin damgasını taşıyacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz.”
* Vali Cengiz Aydoğdu kimdir?
1958 yılında Aksaray'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1985'de bitirdikten sonra 1986-1989 yıllarında Ağrı Valiliğinde kaymakam adayı, 1989-1991'de Çorum Mecitözü Kaymakamlığı, 1991-1993'de Malatya Doğanyol Kaymakamlığı, 1993-1996'da Sivas Vali Yardımcılığı, 1996-1997'de Antalya Gazipaşa Kaymakamlığı, 1997-1998'de İçişleri Bakanlığı APK Kurulu Daire Başkanlığı, 1998-2000'de Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 2000-2003'de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, 2003'de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Artvin Valiliği yapan Aydoğdu, 11.06.2009 Tarih ve 2009/15064 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Kırklareli Valiliği’ne atanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Vali Cengiz Aydoğdu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. (s)












